Systeem

Het systeem van Cadeaukaarten Nederland BV is sinds 2007 actief op het gebied van het verwerken van cadeaukaart transacties. Inmiddels beschikken wij over een uitgebreid netwerk waarmee partijen die cadeaukaarten (willen) uitgeven, de mogelijkheid krijgen om snel, professioneel en flexibel hun eigen cadeaukaart in de markt te zetten. Hierbij maken wij, dankzij diverse partnerships, zoveel mogelijk gebruik van de bestaande kassa infrastructuur van de klant. Daarnaast hebben wij in eigen beheer een software oplossing ontwikkeld welke dienst kan doen als kassa oplossing om cadeaukaarten te verkopen of in te nemen.

Partners

De dienstverlening van Cadeaukaarten Nederland is Full Service. Dit wil zeggen dat wij een kant en klaar pakket kunnen leveren voor bedrijven die een cadeaukaart op de markt brengen. Om dit product compleet aan te kunnen bieden werken wij samen met enkele preferred partners om inkoopvoordeel te behalen. Deze partners zijn onder meer Tresis (logistiek en servicefuncties),  Intersolve (koppeling met retail en PSP’s, ordersysteem), Ritense Interactive (online).

Het platform

Het op-/afwaarderen van Giftcards op verkooppunten wordt geregistreerd door onze centrale database (LIS). Hiervoor wordt onder meer gebruik gemaakt van speciale terminals op de verkooppunten en externe giftcard modules in kassa software pakketten. De LIS-authorizer die onder het beheer van Cadeaukaarten Nederland valt valideert aangeboden transacties en verzorgt de waarde bij-/afboekingen alsmede de verrekening en informatieverstrekking rond deze transacties.

Kassa afhandeling

De uitgifte en inname van Giftcards via winkels vindt daarbij plaats op basis van een digitaal bonnummer of een magnetische leesstrip. De card wordt geswiped door een speciale terminal of de barcode wordt gescand, waarna de transactie wordt doorgesluisd naar het LIS. Om de flexibiliteit van de uitgifte en inname van de Giftcards te vergroten en waar mogelijk de kosten van het gebruik van externe infrastructuren te vermijden is tevens een op-/afwaarderingsfunctionaliteit ontwikkeld die geen gebruik hoeft te maken van gespecialiseerde hardware- of datacommunicatievoorzieningen. Deze POS-applicatie kan gebruik maken van een normaal computerscherm voor het weergeven van informatie naar de gebruiker en hiermee is het mogelijk om meer en duidelijkere transactie informatie te verstrekken aan de verkoper dan op (pin)terminals.

Database

Nieuwe giftcards worden ondergebracht in de database binnen de Authorizer (het LIS), met gebruikmaking van onze bestaande databaseserver. De databasestructuur zal ten allen tijde identiek worden gehouden om bruikbaarheid van de LIS-applicatie te waarborgen en incompatibiliteit tussen databases en applicaties te voorkomen.

Servicedesk

Cadeaukaarten Nederland levert een pakket aan logistieke en service gerichte diensten vanuit een servicedesk die zich gedeeltelijk bevind in Eindhoven.  Tot de taken van de service desk behoren: Projectbegeleiding, Systeeminrichting, Voorraadbeheer en Logistiek management, Financiële rapportage en voorbereiding van het facturatieproces, Klantenservice en Rapportage.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen »