Systeem

Het systeem van Cadeaukaarten Nederland BV is sinds 2007 actief op het gebied van het verwerken van cadeaukaart transacties. Inmiddels beschikken wij over een uitgebreid netwerk waarmee partijen die cadeaukaarten (willen) uitgeven, de mogelijkheid krijgen om snel, professioneel en flexibel hun eigen cadeaukaart in de markt te zetten. Hierbij maken wij, dankzij diverse partnerships, zoveel mogelijk gebruik van de bestaande kassa infrastructuur van de klant. Daarnaast hebben wij in eigen beheer een software oplossing ontwikkeld welke dienst kan doen als kassa oplossing om cadeaukaarten te verkopen of in te nemen.

Full Service

De dienstverlening van Cadeaukaarten Nederland is Full Service. Dit wil zeggen dat wij een kant en klaar pakket kunnen leveren voor bedrijven die een cadeaukaart op de markt brengen. Om dit product compleet aan te kunnen bieden werken wij samen met enkele preferred partners om optimaal resultaat te bereiken. Deze partners zijn onder meer Tresis B.V.(logistiek en servicefuncties),  Intersolve (koppeling met retail en PSP’s, ordersysteem), NoBears (online).

Het platform

Het op-/afwaarderen van Giftcards op verkooppunten wordt geregistreerd door onze centrale database (LIS). Hiervoor wordt onder meer gebruik gemaakt van een POS applicatie op de verkooppunten en externe giftcard modules in kassa software pakketten. De LIS-authorizer die onder het beheer van Cadeaukaarten Nederland valt valideert aangeboden transacties en verzorgt de waarde bij-/afboekingen alsmede de verrekening en informatieverstrekking rond deze transacties.

Kassa afhandeling

De uitgifte en inname van Giftcards via winkels vindt daarbij plaats op basis van een digitaal bonnummer of een magnetische leesstrip. De card wordt geswiped door een speciale terminal of de barcode wordt gescand, waarna de transactie wordt doorgesluisd naar het LIS. Om de flexibiliteit van de uitgifte en inname van de Giftcards te vergroten en waar mogelijk de kosten van het gebruik van externe infrastructuren te vermijden is tevens een op-/afwaarderingsfunctionaliteit ontwikkeld die geen gebruik hoeft te maken van gespecialiseerde hardware- of datacommunicatievoorzieningen. Deze POS-applicatie kan gebruik maken van een normaal computerscherm voor het weergeven van informatie naar de gebruiker en hiermee is het mogelijk om meer en duidelijkere transactie informatie te verstrekken aan de verkoper dan op (pin)terminals.

Database

Nieuwe giftcards worden ondergebracht in de database binnen de Authorizer (het LIS), met gebruikmaking van onze bestaande databaseserver. De databasestructuur zal te allen tijde identiek worden gehouden om bruikbaarheid van de LIS-applicatie te waarborgen en incompatibiliteit tussen databases en applicaties te voorkomen.

Sales en B2B

Uw eigen cadeaukaart uitrollen is stap één om verkopen te genereren. Echter voor meer zichtbaarheid en omzet is het van belang om opgenomen te worden in het assortiment van veel retailers die cadeaukaarten verkopen. Cadeaukaarten Nederland heeft contacten met alle retailers en tussenpartijen die betrokken zijn in de markt van cadeaukaarten. Wij introduceren uw merk bij deze partijen, maken commerciële afspraken en zorgen voor de technische koppelingen. Wij handelen de logistieke en financiële zaken af. En naar wens voeren wij ook de retailmarketing uit.  

Ook de zakelijke markt is een belangrijke afnemer. Cadeaukaarten Nederland heeft ervaren sales mensen in huis. Wij nemen alle zakelijke aanvragen aan, bespreken de wensen met de klant en zetten deze om in een direct sale. Denk hierbij aan de creatie van grote batches digitale e-vouchers, het begeleiden bij uw bestelling van gepersonaliseerde cadeaukaarten en/of verpakkingen en het rechtstreeks versturen van de cadeaukaarten naar de eindgebruikers. Eveneens bieden wij hulp bij het initiëren en uitwerken van uw joint promotions. En uiteraard houden wij hierbij rekening met de commerciële mogelijkheden die uw cadeaukaart biedt.

Marketing

Met communicatie en promotie creëert u awareness en hiermee vergroot u de verkopen van uw cadeaukaart. Cadeaukaarten Nederland neemt al uw marketingactiviteiten uit handen en doet dit indien van toepassing in samenspraak met de marketingcommissie in uw sector. Bij ons werken marketing professionals die gespecialiseerd zijn in het:

– Begeleiden bij het bepalen van uw marketingstrategie, opstellen van marketingplannen en retailmarketing
– Coördineren van het reclamebureau, mediabureau, webbouwer en de product leveranciers
– Produceren en verspreiden van nieuwsbrieven
– Opzetten van joint promotions
– Schrijven van copy

Cadeaukaarten Nederland heeft al jaren ervaring met een zeer goed mediabureau, verschillende reclamebureaus, drukkers en websitebouwers. Onze marketing professionals brengen op deze manier uw merk zowel offline (tv, radio, outdoor, dm) als online (SEA, SEO, social media, advertising) onder de aandacht bij uw doelgroepen (zowel B2C als B2B).

Tresis B.V.

Tresis B.V. is een dochteronderneming van Cadeaukaarten Nederland. Vanuit Eindhoven levert zij een totaal pakket aan logistieke en service gerichte diensten: Projectbegeleiding, Systeeminrichting, Voorraadbeheer en Logistiek management, Financiële rapportage en voorbereiding van het facturatieproces, Klantenservice en Rapportage.

Contact »